Даниел Асенов спечели „Београдски победник“

Даниел Асенов спечели „Београдски победник“ - Един от най-добрите ни боксьори спечели златото в непривичната за него – категория до 57 кг.

Даниел Асенов спечели „Београдски победник“ – Даниел Асенов е един от най-добрите боксьори на България. Той е шесткратен европейски шампион по бокс от шампионати на Стария континент при мъжете и подрастващите. Нашето момче спечели златото в непривичната за него – категория до 57 кг. на силния боксов турнир „Београдски победник“, който се провежда за 58-и път в сръбската столица. На финала в категорията многократният ни европейски шампион при мъжете победи Акилбек Есенбек от Киргизстан.

Шесткратният европейски шампион при юношите и мъжете Асенов победи на финала Акилбек Есенбек (Киргизстан). Българинът традиционно се боксира при 52-килограмовите, но в сръбската столица участва в по-горната за него категория и пак стигна до златното отличие.

Асенов трябваше да среще във финала Питък Макгрейл от Великобритания, който има спечелена квота за Игрите в Токио, но резултатът от срещата му с киргизстанеца е бил променен.

Даниел Асенов спечели „Београдски победник“ – Турнирът в Белград е част от подготовката на родната звезда по пътя към Олимпийските игри, които ще се проведат през лятото в японската столица Токио. Българинът е почти сигурен участник за най-големия спортен форум, предвид че заема трето място в световната ранглиста при 52-килограмовите. Очакванията са той да получи квота за Игрите и да ни представя през юли в Токио.

Още новини за едни от най-елитните ни спортисти, може да намерите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *