Българска федерация по ММА с уникален проект

Българска федерация по ММА с уникален проект за младите хора в шест български града. Проектът " ММА - млади, можещи, активни"
Проект за младите хора в шест български града

Българска федерация по ММА с уникален проект за младите хора в шест български града. Проектът “ ММА – млади, можещи, активни“ се изпълнява по договор номер 25-00-3/16.03.2021г. , НПИМД-Х2-Т3-050/2021 с Министерството на младежта и спорта и е в изпълнение на проект с входящ номер 09-00-279 от 27.01.2021г. по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021г.

Целта на уникланият проект е да се обърне сериозно внимание и да се повиши ролята на спорта като част от образователния и възпитателен процес сред младите обхващаща възраст между 15г. и 29г., както и да стимулира тяхната социална и спортна интеграция.

Проектът ще се изпълни в периода между 15.03 и 15.09.2021г., в шест български града. Той обхваща Варна, Велико Търново, Сандански, Шумен, Монтана и Благоевград. В тези градове е създадена мрежа от младежки спортни клубове които да подпомогнат изпълнението на проекта. В него е заложено допълнително и четиридневно обучение на лица попадащи във възрастовата група в София.

В младежките клубове, в зависимост от възрастовите групи и специфични потребности, се провеждат тренировки с цел „обучение чрез спорт“. Този процес протича под зоркото око на опитни инструктори.

Освен спортна дейност, в клубовете се провеждат и практически обучения за изграждане на умения сред младите, за да могат да:

  1. Да разпознават и да се предпазват от различните видове зависимости
  2. Да разпознават агресивното поведение
  3. Обучават се да реагират адекватно в кризистни ситуации

В проекта са заложени различни по вид дейности – информативност и публичност, провеждане на обучение, организиране и провеждане на спортни занимания и кръгли маси, разпространение на информационни материали и дейност в социалните мрежи.

Чрез тяхното изпълнение се цели да се създадат условия за приобщаване, за повиаване на дисциплината, отговорността и интереса на младите за по-активно участие в обществени процеси.

Българска федерация по ММА с уникален проект Проектът „ММА – млади, можещи, активни“ има своя Facebook страница, където се публикува всяка информация за проекта, както и информация за методите и целите, снимков материал и още. Целта е да се достигне до повече хора, и най-вече то тези на възраст между 15г. и 29г. Да се популизира проектът и важността от спортуването, здравословният начин на живот и предпазването от зависимости. Ако имате интерес да проследите проекта на Федерацията, може да харесата страницата им https//www.facebook.com/

Oще новини за бойните спортове може да намерите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *