„Бъди различен“ – проект на Сдружение „Спортен клуб по бокс „Ивайло – Велико Търново“

Проект „Бъди различен“ „Спортен клуб по бокс „Ивайло – В. Търново“ се реализира по Национална програма за изпълнение на младежки дейности.

Проект „Бъди различен“ (№ НПИМД-Н3-Т3-055/2021) с вх. № 09-00-304/27.01.2021 г. се реализира по Национална програма за изпълнение на младежки дейности. По чл. 10а от Закона за хазарта за 2021г. и съгласно Договор № 25-00-5/16.03.2021г. с Министерство на младежта и спорта (ММС).

Сдружение „Спортен клуб по бокс „Ивайло-Велико Търново“, реализира успешно проект “Бъди различен” в периода 15.05.2021г. – 15.08.2021г. Благодарение на финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.
Целта на “Бъди различен“, беше да повиши ролята на спорта като част от образователния и възпитателния процес сред младежите. Както и превенцията на всякакъв вид зависимости, включително и такава от хазарт. СК по бокс “Ивайло” чрез дейностите включени в проекта стимулира социалната и спортна интеграция на 400 младежи от 15 до 29 год. възраст от гр. Велико Търново.
В края на проекта, резултатите от изградената мрежа от младежки зали. Разположени са в три различни места на гр. Велико Търново са впечатляващи.
Бяха изработени програми за тренировки и времеви графици в зависимост от различните възрастови групи и специфичната потребност. Освен със специфичните спортни занятия ангажираните с проекта инструктори. Усилено работиха и върху изграждането на умения за превенция на агресията.

За нас от СК по бокс “Ивайло” е изключително важно да научим младите хора във Велико Търново да умеят да разпознават различните видове зависимости. Агресивното поведение сред своите връстници, и как да се реагира адекватно в кризисни ситуации.
Чрез изпълнение на дейностите по проект “Бъди различен” бяха създадени условия за приобщаване, повишаване на дисциплината, на отговорността и на интереса на младите. Извънкласните занимания помогнаха за сближаването на деца и младежи от различните етнически групи. Както и създаването на приятелски отношения между тях. Проектното предложение беше финансирано и допринасе за изпълнението на приоритетите, целите и принципите заложени в Националната програма за изпълнение на младежки дейности. (по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 г. (НПИМД) на Министерството на младежта и спорта).

Още новини за бойните спортове може да намерите тук., както и още относно „Бъди различен“ – проект на Сдружение „Спортен клуб по бокс „Ивайло – Велико Търново“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *